Posted in: Moestuin Toscane, Wijn en olijfolie

Hagelbui

Vanmiddag begon het erg donker te worden, daarna vielen er wat dikke druppels en niet veel later kwam er hagel uit de lucht vallen. Dat gebeurt wel vaker. De bui trok over en ik was al opgelucht dat de hagel mee was gevallen, toen de bui terugkwam, of het grote broertje ervan kwam voorbij.

Dit is het resultaat … mijn pot met basilicum en komkommers.

In de moestuin zijn veel tomatenplantjes gehalveerd, bijna al mijn bloemen zijn kapot gehageld, mijn druiven hebben tweederde van hun blad verloren en de kiwi’s hebben overal diepe scheuren in hun bladeren die heel sneu nog aan de plant bungelen.

Een kleine groene ravage dus.

Gelukkig hoef ik mijn geld niet met mijn groenten en fruit te verdienen. Het is maar mijn hobby en ik kan gewoon basilicum en tomaten in de winkel kopen mochten de mijne de strijd opgeven. Ik vermoed echter dat ze heel hard hun best gaan doen om snel nieuwe blaadjes te maken.

Comments (4) on "Hagelbui"

  1. Ja, in Umbrië ook slecht weer en inderdaad hagel gevallen! Gelukkig hebben we winterkleren bij ons en met wat laagjes over elkaar houden we ons warm. We klagen niet, hoor, want we zien al wel dat de brem gaat bloeien en de luchten zijn prachtig en fotogeniek ! We maken er het beste van!

  2. Dat is erg sneu. Al dat werk voor niets. Bij ons ook wel eens gebeurd. De tomaten had ik daarna met “bouille bordelaise” behandeld. Dat mag je gebruiken voor biologische oogst.
    Dat is een soort blauwe poeder dat je met water mengt. Anders worden je tomaten plantjes zeker ziek. Sterkte voor de rest van de planten.

  3. Oh, dat ziet er wel heel treurig uit. Maar inderdaad; voor jou is het een kleine ramp. Als je afhankelijk bent van je oogst is dat echt drama.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top