Posted in: Bijzondere mensen, Toscane

Zielige honden?

Ja, daar ben ik weer!

Regelmatig praat ik met mensen uit mijn buurt over van alles en dus ook over honden. Er is een groot verschil tussen mensen die met hun hond gaan wandelen en de mensen die hun hond als een nuttig dier houden (voor de jacht of om af te schrikken).

Zo vinden verschillende buren (die veelal hun honden in hokken houden) het erg zielig om een hond te steriliseren of castreren. Dat zouden ze nou echt nooit doen, pure is dierenmishandeling! Dat hun honden dag en nacht in een klein hok zitten tot ze eindelijk mee op jacht mogen, vinden ze doodnormaal.

De mensen die dagelijks met hun honden wandelen vinden exact het omgekeerde.

Twee werelden die vredig naast elkaar leven, elkaar respecteren, maar toch een totaal andere mening hebben. Iedereen kletst hier met elkaar als men elkaar tegenkomt en met de mensen ‘uit het andere kamp’ praat men gewoon niet over de onderwerpen waar ze het niet over eens zijn.

Dat werkt prima.

Comments (2) on "Zielige honden?"

  1. Bijzonder is dat, he? Hier zijn huisdieren ook echt huisdieren. Vaak een volwaardig lid van het gezin. Dat is mooi maar soms vind ik dat ook best ver gaan, eerlijk gezegd.

  2. Hier in P hetzelfde. Vaak als waak of jachtdier aan (inmiddels verboden maar toch) ketting gehouden. Dit tot grote verontwaardiging van de vele buitenlanders die een hond als gezinslid zien. Ook zijn er veel straat en zwerfhonden door het niet steriliseren/castreren en worden ongewenste puppies gedumpt. In de steden hebben de lokalen wel een hond binnenshuis maar vaak zijn dat kleine hondjes .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top