Posted in: Bijzondere mensen, Toscane

Keiharde knal …

Stel je voor … een prachtige warme zomeravond. We zitten heerlijk op ons terras wat te keuvelen en eten. Ineens een keiharde knal en daarna alles stil.

Mijn vriend zei dat de buurman eindelijk z’n schoonmoeder uit de weg had geruimd (het arme vrouwtje zit al jaren totaal dement op een stoel de naam van haar dochter te roepen, elk jaar minder duidelijk. We zijn nu bij één lettergreep, het waren er vier).

Dit weekend kwamen we onze buurman tegen en hij zei dat hij iets voor ons had. Ja, legde hij uit, hij had een wild zwijn geschoten. Hadden we vast wel gehoord? Als wij interesse hadden, kon hij ons wat stukken vlees daarvan geven. Hij mompelde iets over dat hij zich daarna geen zorgen hoefde te maken dat wij hem aan zouden kunnen geven.

Op zich wel heel eerlijk.

We hebben dus nu wat kilo cinghiale (wild zwijn) in de vriezer liggen. Ideaal voor wanneer het afkoelt. Plus, bij de volgende knal weten we wat er gaande is. Maar we kunnen maar beter niet ’s avonds een stukje over het land lopen. Bang voor wilde zwijnen ben ik niet, maar voor mijn gewapende buurman inmiddels wel.

Comments (3) on "Keiharde knal …"

  1. Hoi Willemijn,

    Ik sta bij je geregistreerd maar krijg telkens zo’n vreemde waarschuwing dat Google jouw adres niet vertrouwt. Het mailadres van waaraf jij verstuurt zou het gmailadres willemijninalitalia moeten zijn. Maar als ik daar iets naar stuur blijkt het onbekend.
    Enig idee?
    Overigens heel leuk om je blogs te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top