Posted in: Toscane

Slordige zwaluwen

Gisteren was het nest dat de zwaluwen voor hun tweede leg in gebruik hadden genomen, min of meer ingestort. De bodem was eruit gevallen. Twee kleine vogeltjes lagen op de grond. Eentje dood en de andere springlevend maar hulpeloos. De derde stond op het punt eruit te vallen, zijn kont hing gevaarlijk door het gat, maar met z’n pootjes hield hij zich vast aan het stevigere deel van het nest.

In zo’n noodsituatie is er geen tijd voor een foto … helaas.

We hebben snel met stevig plakband een stuk karton onder het nest geplakt. Het was reflecterend plakband dat mijn vriend voor zijn motor had gebruikt. Hup het kleine zwaluwtje dat nog leefde er weer in …

De zwaluwen vlogen luid protesterend langs. Die denken natuurlijk dat wij hun nest hebben verstoord.

Onze reparatie werd niet goedgekeurd. Ze keken ernaar en gingen niet naar het nest. Ze vlogen er dicht overheen maar vonden het duidelijk maar niets.

Hmmmm misschien is dat reflecterende wel vervelend voor ze, schrikt het hen af. Dus op zoek naar minder glimmend plakband vonden we bruin plakband om dozen mee te plakken.

Dit kon het zwaluwpaar wel waarderen en inmiddels lijkt het normale leven voor hen weer te zijn opgepakt. Een zwaluw heeft een veer verloren achter een stuk plakband. Ik stel me zo voor dat die enorm heeft gevloekt toen hij even vast is komen te zitten. “Die vervelende mensen ook die zich overal mee bemoeien! Moet je n’s zien wat een prutswerk ze hebben geleverd!”

Het ziet er inderdaad niet uit natuurlijk … maar we hopen dat het een paar weken houdt, tot de kleintjes uitvliegen.

Comment (1) on "Slordige zwaluwen"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top