Posted in: Toscane

Wijnfeest in Toscane

Het dorpje waar ik woon, Montespertoli, heet ook wel ‘La città del vino’ (de stad van de wijn). Rondom het dorp stikt het van de wijngaarden, wijnkastelen en eeuwenoude villas waar ook al eeuwen wijn wordt gemaakt, Chianti wel te verstaan. De bij-naam kan dus wel kloppen.

Sinds zaterdag is hier het jaarlijkse wijnfeest losgebarsten, La Mostra del Chianti. Het stadje staat vol standjes waar je wijn kunt proeven, er zijn optredens, markten, shows van oude tractoren, oude auto’s en oude motoren en zo nog van alles.

wijnfeest-chianti-3 wijnfeest-chianti-4

Een heel gezellige boel. Gisteren (zondag) kon je over de hoofden lopen. Dat is niet echt mijn hobby, dus we zijn een eindje gaan wandelen… door de wijngaarden, langs wijnkasteel ‘Poppiano’ (wie deze blog volgt heeft dat kasteel al vaker voorbij zien komen, ik kijk er namelijk op uit vanaf mijn huis).

wijnfeest-chianti-1 wijnfeest-chianti-2

Overigens is Montespertoli een fantastisch dorpje. Het is niet aantrekkelijk op de gebruikelijke manier, want het dorpje heeft weinig oude architectuur over. De sfeer is hier echter altijd geweldig, het hele jaar door.

Ik zou wat vaker foto’s van het dorpje zelf moeten maken, maar het is zo mijn thuis geworden dat ik er nooit aan denk een fototoestel mee te nemen. Deze twee foto’s hieronder van zondag zeggen dus niets over het dorpje, maar toch ook weer wel.

Hier geen schitterende kerken of imposante gebouwen, maar kleine gebaren die een dorp leefbaar maken en bewoners die van bloemen houden. Wellicht dezelfde mensen die het pleintje elke avond bevolken om de laatste roddels uit te wisselen (de vrouwen) of stoere verhalen over voetbal of motorraces te vertellen alsof ze er zelf aan mee hebben gedaan (de mannen).

wijnfeest-chianti-5 wijnfeest-chianti-6

Comments (0) on "Wijnfeest in Toscane"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top