Posted in: Fietsen in Toscane, Florence, Toscane

E-bike tours Toscane

Het was een drukke week. Vrienden van mij zijn begonnen met aanbieden van e-bike tours in Toscane en ik heb ze geholpen met één en ander. Erg leuk om te doen.

Een e-bike is een elektrische fiets, maar je moet wel zelf ook trappen. Sportief als ik ben dacht ik dat dat niets voor mij zou zijn, maar nu ik een paar keer op zo’n e-bike heb gereden, kom ik daar helemaal op terug. Je kunt het jezelf zo makkelijk en moeilijk maken als je wil want je kunt zelf de ondersteuning regelen. Ideaal in de heuvels. Je hebt het idee dat je zelf fietst omdat de e-bike alleen werkt als er wat druk op de trappers staat.

De tours kan ik zeer van harte aanbevelen. De gids weet echt alles van midden-Italie (geschiedenis, architectuur, geologie) en heeft er meerdere boeken over geschreven. Hij vertelt met veel enthousiasme en hoopt bezoekers van Toscane inzicht te geven in de achtergronden van het schitterende landschap. Je komt op plekken waar toeristen anders echt nooit zouden komen, kleine weggetjes die je laten zien hoe Toscane was (en deels nog is).

De website is nog deels in aanbouw, maar hier alvast een kijkje:

E-bike tours in Toscane

bicicletta-elettrica-firenze

Een aantal van de e-bike (e-MTB) die worden gebruikt. Leuke sportieve e-fietsen.

Comments (0) on "E-bike tours Toscane"

  1. Lijkt mij een briljant idee die e-bike tours. Ik heb gelijk een kijkje genomen op hun website, misschien een idee om de gesproken tekst ook in het Engels te doen. Ik moest een beetje grinniken om je uitleg over de e-Bike. Het is te merken dat je niet veel meer in Nederland komt. De e-bike is een van de meest verkochte fietsen hier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top