Posted in: Bijzondere mensen, Bureaucratie

Verlaten auto’s

Soms zie je in Italie een verlaten auto ergens staan. Af en toe zit het nummerbord er nog op, maar vaak niet meer. De banden zijn lek en de hele boel is verroest en vergaan. Het kost geld om een auto naar de sloop te brengen, vandaar dat je deze taferelen her en der tegenkomt.

Een huis bij ons in de buurt dat te koop staat, heeft twee van dit soort auto’s staan. Ze zijn van een huurder die de huur nooit heeft betaald en deze twee wrakken ook nog heeft achtergelaten. De auto’s zijn inmiddels van de belastingdienst want ook aan hen heeft die huurder nooit iets over de auto’s betaald. Ze zijn uiteraard niets waard, maar probeer die auto’s maar n’s officieel van je terrein te krijgen … het kost bergen tijd en geld.

We waren met de zus van mijn vriend naar het huis gaan kijken en op een gegeven moment begon ik over de auto’s. Een van de eigenaren zei doodleuk: als ik de eigenaar van het huis zou zijn, zou ik ze in stukken zagen en door de ijzerhandelaar op laten halen.

Ik zei verbaasd: maar u bent de eigenaar van het huis!

Hij haalde zijn schouders op en zei tot mijn grote verbazing: ja maar ik kan dat niet doen want mijn tante is ook eigenaar en als ze erachter komen gaat zij de bak in!

Nou, bedankt voor de goede tip!

Comments (3) on "Verlaten auto’s"

 1. Lastig dat alles altijd geld kost. Daar krijg je wangedrag van.
  In Frankrijk komt de oudijzerhandelaar die autos gewoon halen.
  Hij takelt ze in z’n geheel op een klein vrachtautotje. Het is wel
  een grappig gezicht. Hij heeft er vaak 2 of 3 op elkaar gestapeld.
  Je houd altijd goed de afstand als je er achtaan rijd.
  Ik weet niet of dat wel mag, maar iedereen doet dat zo. Je krijgt er ook nog een
  beetje geld voor. Zeker nu, alle prijzen zijn erg hoog voor materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top