Posted in: Bureaucratie, Montespertoli, Wijn en olijfolie

Bouwvergunning …

Na maanden wachten in onzekerheid, heb ik net het bericht gekregen dat onze aanvraag voor een bouwvergunning is goedgekeurd, onder een aantal voorwaarden, maar die zijn wel op te lossen.

Een hele opluchting! Bijzonder goed nieuws.

Ik ben verder enorm druk met het opzetten van een nieuw bedrijfje dat behang gaat printen, meer nieuws daarover zodra ik iets verder ben. Echter, veel tijd om deze blog te schrijven heb ik momenteel niet. Dat zal niemand zijn ontgaan!

Ook hebben we in totaal ruim 40 liter olijfolie van onze olijfboomgaard. We hebben op ons gemak meerdere weekenden, in de zon, olijven geplukt en het resultaat viel ons werkelijk enorm mee.

Afgelopen zaterdag waren we in de olijfboomgaard bezig wat schade van de koeien (die inmiddels weg zijn gelukkig) ongedaan te maken toen we toch nog een paar bomen zagen met olijven. Die hebben we nog geplukt en zondag ben ik uren bezig geweest om die op allerhande manieren te verwerken tot eet-olijven. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

Deze foto hieronder was na een weekend plukken.

 

Comments (5) on "Bouwvergunning …"

 1. Welk een fantastisch nieuws de bouwvergunning is daar . Je droom komt uit. Jullie kunnen een ecologisch huisje bouwen. Toch uiteindelijk allemaal gelukt. Moet een heerlijk gevoel geven .
  Het staat nu vast.
  Vijf kistjes olijven, het lijkt me een aardige oogst, zo’n korte tijd na het schoonmaken van de boomgaard na een jarenlange verwaarlozing.
  Veel plezier met het voorbereiden van het bedrijfje in behangseldrukken.
  Lijkt mij prettig werk.
  Hopelijk zijn de olijven om te eten ook echt te eten.
  Margaretha.

 2. Wat ben je toch altijd origineel! Ik ben benieuwd naar het nieuw bedrijf met behangpapier en ook naar het huis.

 3. Gefeliciteerd. De aanhouder wint, zo blijkt maar weer. Ik lees graag de voortgang van zowel de verbouwing als je behangbedrijf.Veel succes met beide. Hartelijke groet uit Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top