Posted in: Appartement opknappen, Bureaucratie

Krijg nou wat!

We hebben geweldig veel afval gevonden in en rond het huis dat we hebben gekocht. Het ligt in vuilniszakken onder een afdak dat we af moeten breken. Ik had de afvaldienst gebeld om te vragen wat ik met deze grote hoeveelheid vuilnis moest en kreeg destijds te horen dat ik  mij bij de dienst moest registreren, daarna de afval containers ophalen en daarna zou ik de dienst wederom kunnen bellen en zouden ze langskomen om de boel op te halen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Ik belde gisteren om te laten weten dat ik afval heb dat opgehaald zou moeten worden. Nou blijkt dat ze geen afval ophalen dat in zakken zit, maar alleen grote dingen, zoals meubels en zo. ‘Mijn’ afval zit in zakken en moet ik dus zelf naar de stort brengen.

Geen probleem, mijn vriend heeft een bus en daar kunnen we het in doen en wegbrengen. Gelukkig meldde ik dat even, want de vrouw wist mij direct te vertellen dat als de bus op naam van een bedrijf staat, het afval uit die bus niet geaccepteerd kan worden.

He? Hoezo? Waarom niet? Het is toch alleen het vervoersmiddel? Ik ben erbij om te tekenen en te verklaren waar het afval vandaan komt! Nee hoor, zo werkt het niet. Moet ik dan een busje huren? Nee, dat kan ook niet, want gehuurde busjes staan ook op naam van een bedrijf.

De vrouw was erg vriendelijk en begreep dat mijn situatie best lastig was en beloofde mij te zoeken naar een oplossing. Of ik vandaag terug kon bellen.

Dat deed ik, maar ik kreeg een afschuwelijk mens aan de telefoon (je hoort al na een halve zin of iemand in zo’n call center behulpzaam gaat zijn of niet). Het werd een vervelend gesprek dat ik vroegtijdig heb beëindigd. Nadat zij stug vol bleef houden dat het afval helemaal mijn eigen probleem was waar zij niets mee te maken had, regels zijn regels, heb ik pisnijdig gezegd dat ik er dan zelf wel een oplossing voor zou zoeken.

Misschien dus niet zo vreemd als je hier her en der zakken vuilnis tegenkomt die uit auto’s zijn gekieperd. Ik ga die weg niet bewandelen en ik ga het vuil ook niet verbranden, zoals veel mensen hier nog altijd wel doen. Misschien zet ik gewoon alle zakken naast de container op straat en is de vuilnisman zo vriendelijk de boel in te laden (hij mag officieel alleen laden wat er in de container zit …). Zo niet dan brengen we het in de bestelbus wel naar een grote centrale containers en gooien het daar in, in Florence bestaan die gelukkig nog.

Hoe dan ook, regeltjes … ik krijg er wat van! De logica is ver te zoeken, maar een regel is een regel en dus moet je je eraan houden.

Comments (4) on "Krijg nou wat!"

 1. Hier hetzelfde probleem met afval.
  Namelijk bedrijven betalen zich blauw aan kosten voor de afval,vandaar niet met een bus van een bedrijf je afval meenemen.
  Wij doen het met een aanhangwagen en niet vergeten je papieren mee te nemen anders wordt alles geweigerd.
  We hebben een vriend die eigen ondernemer is en dat kost idioot veel geld om van zijn afval af te komen.Dat rekent hij natuurmijk door in zijn prijzen.
  Wij,en ik denk in Italie ook,betalen heel veel belasting voor de afval,ook vaak erg corrupte boel!!!

 2. Hier hetzelfde probleem met afval.
  Namelijk bedrijven betalen zich blauw aan kosten voor de afval,vandaar niet met een bus van een bedrijf je afval meenemen.
  Wij doen het met een aanhangwagen en niet vergeten je papieren mee te nemen anders wordt alles geweigerd.
  We hebben een vriend die eigen ondernemer is en dat kost idioot veel geld om van zijn afval af te komen.Dat rekent hij natuurmijk door in zijn prijzen.
  Wij,en ik denk in Italie ook,betalen heel veel belasting voor de afval,ook vaak erg corrupte boel!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top