Posted in: Bijzondere mensen, Italiaans

Oplichten verzekering?

Mijn vriend werd vorige week aangereden, achterop, door een keurige mevrouw in een vrij nieuwe auto. Ze bleek de echtgenote te zijn van een heel grote autodealer in Prato.

De verzekeringsdocumenten werden ingevuld en mijn vriend ging vrolijk verder op pad. De eigenaar van de dealer belde niet lang daarna dat zij graag zijn bestelbus wilden repareren en of hij de volgende dag niet langs kon komen om hen dat plezier te doen.

Zonder veel enthousiasme ging hij de volgende dag bij de dealer langs en kreeg te horen dat ze enorme problemen hebben want de auto die de aanrijding had veroorzaakt was alleen verzekerd voor schade aan derden. Of mijn vriend zo vriendelijk wilde zijn om pas over twee maanden aangifte te doen van de aanrijding, dan hadden zij de tijd de auto wel goed te verzekeren. In de tussentijd zou zijn bestelbus door hen worden gerepareerd. Over twee maanden zouden ze dan met een bestelbus van vrienden een zelfde ongeluk ‘in scene zetten’.

PAM … zonder blikken of blozen wordt zo’n oneerbaar voorstel gewoon gedaan, door één van de grotere autodealers uit de buurt …

Mijn vriend zag het helemaal niet zitten en bedacht al snel dat ze niet slechts hun ‘probleem’ proberen op te lossen, maar vooral proberen om flink geld aan het ongeluk te verdienen. Ze zouden namelijk zelf alle schade repareren en daar verdien je flink aan als autobedrijf.

Hij weigerde medewerking, maar ze bleven aanhouden en kwamen met nog een aantal andere oplossingen, allemaal uiteraard met als doel de verzekering op te lichten.

Ik kan alleen maar hopen dat ze gepakt worden. Mijn vriend heeft het voorval aan zijn verzekeringsagent doorgegeven, dus wie weet …

Scandaloso … (schandalig!), maar helaas in Italie vrij normaal. Deze foto past er wel bij, onderdeel van de dom van Florence.

schokkend

Comments (0) on "Oplichten verzekering?"

  1. Dat gerenommeerde bedrijven dit soort praktijken ook flikken is inderdaad helemaal schandalig maar ook in NL komt het oplichten van verzekeringsmaatschappijen op grote schaal voor. Mijn man heeft zijn leven lang in de verzekeringen gewerkt en vroeg me, toen ik jouw blog aan hem voorlas, dit als een soort troost te melden. Goed hoe jouw vriend het heeft opgelost! Complimenti.

  2. Inderdaad herkenbare praktijken die ook in NL voorkomen. Met vaak als verdediging dat men toch al meer dan genoeg premie aan de verzekeringsmaatschappij betaalt. Wat in mijn ogen weer meevalt, omdat autoverzekeringen in Italia schandalig duur zijn. Heeft blijkbaar toch iets met het claimgedrag te maken.

    1. Het is jammer dat zoveel mensen dit proberen, want dat is de reden dat de premies in Italie zo hoog zijn, dus uiteindelijk betalen we samen deze praktijken. Dat is het hele idee van verzekeren … maar dat wordt niet altijd goed begrepen helaas!

      1. of juist te goed…… (het doet me ook nog altijd denken aan dat spotje van Centraal Beheer met vader en zoon Moszkowicz die een aanrijding krijgen)

    1. In Italie wordt met van alles ‘gesjoemeld’ … dat maakt het wellicht hier eenvoudiger. Er wordt ook openlijk over gepraat, hoe ze de verzekering hebben opgelicht, tips uitgewisseld … dan wordt de drempel uiteraard erg laag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top