Posted in: Montespertoli, Toscane, Wandelen Toscane

Wandelen op nieuwjaarsdag

Koud maar zonnig liepen we tussen Montespertoli en Montelupo in het gebied van kasteel en klooster van Botinaccio. De route die we hadden bedacht te gaan lopen bleek niet te vinden, maar het alternatief dat we toevallig wel vonden voldeed ruimschoots.

We kwamen langs een schattig begraafplaatsje (foto’s volgen een andere keer) en vele verlaten huizen, een prachtige villa en uiteraard het klooster en kasteel zelf. Beiden waren dicht. In het klooster schijnt nog één non te wonen, maar dat hoorde ik een tijd geleden en heb geen idee of het waar is. Het kasteel ligt in een dik bos en is niet zichtbaar, afgezien van een minuscuul stukje dak.

Hieronder wat andere foto’s.

nieuwjaarswandeling-toscane-2015-1

Boven en onder: een verlaten huis, deels ingestort, met nog drie potten ingemaakte tomaten en een vreemd afgezaagde stoel. Je zou er een roman over kunnen schrijven.

nieuwjaarswandeling-toscane-2015-2

De zon weerkaatst op de lijnen die deze zomer de druiven weer zullen ondersteunen.nieuwjaarswandeling-toscane-2015-3

Prachtige vlakke wolk.nieuwjaarswandeling-toscane-2015-4

Nog een schitterend verlaten huis. Wellicht gaan we hier een volgende keer even kijken.nieuwjaarswandeling-toscane-2015-5

De kerktoren van het (bijna verlaten?) klooster, door de ondergaande zon rood verlicht.nieuwjaarswandeling-toscane-2015-6

Wijngaard die net is gesnoeid.nieuwjaarswandeling-toscane-2015-7

Comments (0) on "Wandelen op nieuwjaarsdag"

  1. Wat maak je toch een schitterende foto’s.
    Dan zeggen mensen wel: als je maar een goede camera hebt, maar ik denk dat het nog belangrijker is dat je er oog voor hebt.
    Jij hebt er beslist oog voor, Willemijn.

  2. Intrigerend, die verlaten huizen. En prachtfoto’s weer! Ben het met Marga eens. En ook nog: de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top