Posted in: Uncategorized

Kerst in Florence

Een goede vriend kwam met Kerst op bezoek. Ideaal om Florence ‘ns beter te bezichtigen.

Hier wat foto’s.

Kerst in Florence Hierboven een ‘raam’ van Santa Croce.

 

 

florence-kerst-2Santa Croce nogmaals. Imposant zo groot als die kerk van binnen is.

 

florence-kerst-3 Een kapel naast de kerk Santa Croce.

 

 

florence-kerst-4 florence-kerst-5 Twee foto’s van de David. De David is schitterend om in het echt te zien. Heeft grote indruk op mij gemaakt, ondanks de duizenden foto’s die ik er mijn hele leven al van zie. Het is een onvoorstelbaar mooi beeld en het staat op de perfecte plek (niet zo’n toeval want die is er speciaal voor gemaakt!).

 

florence-kerst-6 Een stukje van de duomo onderweg naar Florence.

florence-kerst-7

florence-kerst-8 De mooiste kerk vond ik San Miniato (en je kunt hier gratis naar binnen). De speciale lichtinval hielp wellicht mee, maar het is sowieso schitterend.

florence-kerst-9 Dit is de crypte van San Miniato, met de traditionele kaarsjes die een deel van de donkere crypte verlichten.

florence-kerst-10 florence-kerst-11 De twee foto’s hierboven zijn van de Santa Croce nogmaals.

florence-kerst-12 Piazza Santa Croce

florence-kerst-13 florence-kerst-14 florence-kerst-15 florence-kerst-16De vier foto’s hierboven zijn van de Santa Maria Novella. Een uitgebreid complex van de kerk en een soort museum eraan vast, met verder een prachtige kapel (Capella Spagnola) en eindeloze fresco’s. Hier ga ik graag nog ‘ns naar terug met een gids om meer mee te krijgen van de betekenis van dit alles.

Comments (0) on "Kerst in Florence"

  1. Ongelofelijk mooie foto’s. Met veel plezier naar gekeken. Zo is het niet meer nodig naar Florence te gaan. Een prachtig en gratis bezoek was dit. Margaretha.

  2. Met het Pantheon in Rome hoort de David in Florence wat mij betreft tot de twee ontroerendste plekken in Italië. En inderdaad Willemijn, de David in het echt maakt alle afbeeldingen overbodig.

  3. Al maandenlang neem ik me voor weer eens naar Florence te gaan. Na het zien van deze prachtige foto’s van jou begint het weer te kriebelen. Wat een schitterende opnames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top