Posted in: Moestuin Toscane

Fico d’India

We waren zaterdag in de regen gaan wandelen (zonder de leen-hond omdat hij, volgens ons, niet van wandelen in de regen houdt) en kwamen eerst langs een verlaten huis waar iemand een grote pot met verschillende cactussen had leeggegooid. Ze leken nog in redelijke staat dus de moeite waard om op te halen en in potten te zetten.

Daarna kwamen we langs een ander huis waar ze meerdere metershoge vijgcactussen hebben. Al jaren bewonderen wij deze schitterende planten. Een langwerpige pot met zo’n cactus was omgewaaid en grote stukken waren afgebroken. Ik beklaagde mij in deze blog over het gebrek aan groei van deze cactus in onze tuin, maar we besloten toch even aan te bellen om te vragen of we een paar stukjes mee mochten nemen. De vrouw die de deur opende zei dat we alles mee mochten nemen.

We zijn na de wandeling met de auto de cactussen en stukken vijgcactus op gaan halen en de volgende ochtend hebben we alles in potjes gezet.

Op de foto hierboven die je op de voorgrond de vijgcactus, die grote ovalen schijven, en daarachter wat kleine bolletjes van een ander soort cactus. Ik heb speciale potgrond voor cactussen gebruikt, maar volgens mij doet de vijgcactus het ook goed in normale grond.

We zijn weer n’s benieuwd of de planten aanslaan. Het is hoe dan ook altijd een feest om dit soort vondsten te doen!

Comments (3) on "Fico d’India"

  1. Wij hebben jaren geleden een heel klein schijfje meegenomen uit Montecassino. Dat is inmiddels een grote cactus en dit jaar kwamen er voor het eerst mooie gele bloemen aan!

  2. Wat grappig, wij hebben onlangs van een vriend ook een paar cactussen gekregen. Zijn hele tuin staat vol met wilde exemplaren en hij wil er vanaf. Rob heeft ze voorlopig achter in de tuin gepland en straks willen we er een stukje ‘woestijn’ van maken . Zoals in onze Dubai tijd 😉
    Ben benieuwd hoe ze bij jullie aanslaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top