Posted in: Wijn en olijfolie

Onze wijn tot nu toe

Dit weekend hebben we eindelijk onze wijn gedecanteerd. Op de bodem van de grote flessen lag een dikke laag ‘drab’ en we hebben geprobeerd de wijn daarvan te scheiden.

Ideaal moment om de wijn ook te proeven en … het is goed drinkbaar. Het is zeker geen fantastische wijn, maar het is een typische boerenwijn. Eenvoudig maar met veel smaak.

De wijn is nog niet klaar, maar onze cantina (kelder) is geen echte kelder en sinds het hier koud is geworden, is het daar ook koud. Voorlopig gist er dus niets, maar misschien gaat dat in het voorjaar weer gebeuren. De kans is groot dat de wijn daarna ondrinkbaar wordt, maar we hebben er geen ervaring mee, dus de tijd gaat het leren.

De wijn is nu met de lucht in contact geweest en dat kan helpen, zo heb ik begrepen. Het is echt moeilijk om zoiets voor de eerste keer direct te snappen, welke smaak en geur een slecht teken zijn en wat daar dan aan te doen.

Wij zijn hoe dan ook enorm blij met dit eerste resultaat!

Comments (3) on "Onze wijn tot nu toe"

  1. Geweldig om je eigen wijn te maken. Gefeliciteerd met het resultaat. Mijn wijnboer wil geen tweede gisting, hij heeft lysozyn toegevoegd. Dat koopt hij in NL, waar hij ook lid is van een wijnbouwersclub. Het is een kwestie van ervaring opdoen om steeds mooiere wijn te maken. Veel succes er mee en salute!

  2. Geweldig, leuk om zo zelf. Bezig te zijn. Idd al doende leert men en via trail by error. Hier is het nu ook te koud. De alfarroba bonen en walnoten drogen nu ook niet snel genoeg. En t zijn er te veel om in ons mini oventje te drogen. Dus kijken of t straks in het voorjaar weer verder droogt.

  3. Oh, wat leuk, joh! Het klinkt nu eigenlijk juist als het soort wijn dat ik graag drink. Ik zou zeggen ‘niks meer aan doen’ šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top