Posted in: Algemeen

Inbraak

We waren gewaarschuwd … maar lekker koppig hadden we besloten om geen alarmsysteem te installeren.

Zaterdagavond kwamen we thuis en lag het hele huis overhoop. Ze hebben een raam, met kozijn en al, ingebeukt.

Wij hebben geen contant geld in huis en geen kostbare sieraden, maar het Rolex horloge van mijn vriend dat hij 30 jaar geleden van zijn schoonvader had gekregen, was weg. Hij draagt het normaal altijd, maar het bandje was kapot aan het gaan. Uit angst het horloge te verliezen had hij het thuis gelaten …. Ik had wat oude sieraden van mijn grootmoeder, maar ik kan ze niet beschrijven want keek er nooit naar en heb geen idee van de waarde. Uiteraard zijn die ook weg. Dat is wel jammer.

We hebben zaterdag tot diep in de nacht de ergste troep opgeruimd. Overal waren opgedroogde moddersporen en bijna alles was uit kasten getrokken. Gisteren zijn we de hele dag bezig geweest om de boel verder op te ruimen en aangifte bij de politie te doen. We kregen op onze kop omdat we niet het nationale alarmnummer hebben gebeld. We hadden zaterdagavond besloten dat niet te doen omdat er volgens ons geen noodsituatie was. Blijkt dat je dat nummer altijd moet bellen en dan beslissen zij wel of ze iemand sturen of niet.

Het is koud hier en met een raam open is dat niet ideaal. Gelukkig hebben we een luik en het raam, als we dat nog zo mogen noemen, hebben we zo goed mogelijk dichtgemaakt. Vandaag doen we er een dik paneel tegenaan en is dat ook opgelost.

Al met al valt het dus best mee. Nu toch maar een alarmsysteem installeren!

Comments (8) on "Inbraak"

    1. We hebben inmiddels met een expert gesproken en het is mogelijk een alarm af te laten gaan zodra het raam een eerste klap krijgt en we kunnen het ook op de luiken zetten … ben benieuwd!

  1. Oh, wat enorm vervelend deze situatie! Zo’n inbreuk op je privacy en dat voelt niet goed! Ook het akelige idee dat jullie misschien in de gaten gehouden zijn vanwege die Rolex…

  2. Arghhhh, vreselijk toch. Men moet gewoon met z’n tengels van andermans spullen afblijven. Zou toch niet moeten al die beveiliging. Erg naar die inbreuk op je privacy en gestolen spullen. Sterkte.

  3. Bah, wat akelig! Niet alleen om die spullen maar ook het idee dat er iemand in je huis geweest is en overal aangezeten heeft. Inderdaad toch maar een alarm dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top