Posted in: Toscane

Weer iets ouds gevonden

Vorig jaar werd er door werkzaamheden aan een gasleiding, een Etruskische put gevonden hier in de buurt. Zie het stukje over de etruskische put.

Nu is er, aan de andere kant van mijn huis, wederom een paar honderd meter verderop, een olijfboom in een diep gat gestort. Dat lijkt een Romeinse wateropslag te zijn, maar ik heb er nog geen officiƫle berichten over gehoord.

De foto’s laten het niet goed zien maar dat komt omdat het in werkelijkheid erg lastig te zien is, met de aarde en de olijfboom, maar je kunt muren zien met een gewelfd plafond, dat het na al die jaren uiteindelijk deze zomer heeft begeven.

We zitten hier overduidelijk temidden van eeuwenoude verborgen ‘schatten’. Onze buren waren, toen we aan het graven waren voor de fundering van ons huis, ook oprecht verbaasd dat we niets hadden gevonden. Overigens zou dat erg vervelend zijn geweest want de bouwplannen liggen na een belangrijke vondst vaak jarenlang stil (de reden dat ze niet altijd worden gemeld uiteraard).

Comments (5) on "Weer iets ouds gevonden"

  1. Hoi Willemijn, als jij foto’s plaatst dan verschijnen die op mijn i-pad half over de tekst. Dat was zo bij de waterput van 12 aug. En nu bij je lievingsdieršŸ˜‰ weer. Doe ik iets fout en wat dan…….

  2. Dat is wel heel bijzonder om te mogen ervaren dat de plek van jullie huis eeuwenoud is! Mooi toch? Maar het andere is ook waar, je mag in je handen knijpen dat het niet ontdekt is in de bouwfase! Geluk gehad! šŸ˜‰

  3. Prachtig vind ik dat. Maar ja, ik wilde vroeger ook altijd archeoloog worden.
    Ik snap overigens ook wel dat je niks wil vinden tijdens je verbouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top