Posted in: Moestuin Toscane, Toscane

Onze eerste tomaatjes

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de foto maakte, maar het kwam er niet van even een blogje te schrijven, dus bij deze (met als resultaat dat de blog eigenlijk helemaal nergens meer op slaat!).

Inmiddels heb ik de eerste tomatensaus al ingemaakt, zeven grote potten. De planten zitten bomvol andere rode tomaten en als ik tijd heb ga ik die ook inmaken.

We hebben 14 verschillende soorten tomaten, de helft zijn kleine tomaatjes die je als fruit kunt eten zo zoet en smaakvol zijn ze. De grotere tomaten lopen wat achter maar beginnen nu ook rijp te worden en zijn heerlijk, maar minder intens van smaak.

Het zijn allemaal oude soorten tomaten, dat is bijzonder want die hebben gewoon een betere smaak dan de nieuwe soorten (die dan weer wel beter tegen ziektes kunnen).

Comments (3) on "Onze eerste tomaatjes"

  1. Ze zien er prachtig uit: om in te bijten! Wat een oogst. Dat is smullen van de tomaten sec of van de heerlijke tomatensaus. Geniet van je eigen kweek!

  2. Ze zien er heerlijk uit! Handig dat je er nu pas over schrijft want dan kon je er bij zetten dat je er saus van gemaakt hebt. šŸ™‚ Ze zijn vast veel lekkerder dan onze Hollandse tomaten.

  3. Wat zijn dit er al veel. Ik had 3 tomaatje plantjes/stekjes gekocht en blijkt dat 1 mini trostomaatjes geeft en de andere grotere tomaten. Wel lekker en zoet maar ze staan in de volle zon en verbranden snel. En om saus te maken moet ik echt veel meer plantjes hebben šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top