Posted in: Toscane

Met de kippen de boom in

Dit is de boom van onze buren die iets verderop wonen. De zon is net onder en de kippen gaan niet hun hok in … nee, ze slapen in de boom. De zwarte vlekken op de foto zijn de kippen.

Het werd min vijf toen ik deze foto nam, maar ze hebben er geen last van. Af en toe stormt het, maar de kippen deinzen rustig mee op de takken.

Wij willen ook kippen gaan houden en zoeken al een tijdje naar een voorbeeld voor een kippenhok. Je leest van alles over dat het niet te koud moet zijn, er vooral geen tocht moet zijn, de kippen moeten niet nat worden … en dan kijk je naar deze kippen en denkt weer n’s dat we in een vreemde wereld leven.

Comments (9) on "Met de kippen de boom in"

  1. Hoi Willemijn, ik heb uitgebreid terug gelezen in je blogs. Als volger krijg ik bericht dat je gepubliceerd hebt maar tevens de waarschuwing van Google dat ik het niet moet openen. Heel vreemd. Nu ben ik rechtstreeks naar je blog gegaan en ben ik weer een beetje op de hoogte. Wanneer wij weer terug kunnen naar Gubbio is nog zeer onzeker. Waardeloos want het erf wordt een wildernis, dat hebben we ook in 2020 ondervonden. Ik hoop dat jullie een mooi en droog voorjaar krijgen en succes met de aanschaf van kippen.

  2. Heel surrealistisch gezicht die kippen in de bomen. Zo zie je maar weer, kippen houden is makkelijker dan je denkt…

  3. Onze kippen (Lakenvelders) hebben afgelopen week ook “gewoon” in de boom geslapen waar ze altijd zitten. Het was hier -15°C.

  4. Dat zal vast lekker slapen, zo wiegend op de wind. Het zal ermee te maken hebben dat ze het gewend zijn of zo… Wel leuk, hoor. Kippen! Ook ooit bijna aan begonnen. Nu heb ik alleen nog maar een balkon dus neem ik geen kippen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top