Posted in: Toscane, Wandelen Toscane

Regen …

Had ik al gezegd dat het deze winter maar niet op wil houden met regenen? Nou, bij deze! Het is erg frustrerend, maar uiteraard doe je er niets aan.

Ondanks de regen zijn we toch een flinke wandeling gaan maken en helemaal doorweekt teruggekomen.

We zijn weer naar het kasteel op de heuvel tegenover ons gelopen en deze keer stond de poort open. Even snel wat foto’s gemaakt van de binnenplaats, mét Italiaanse tuin (niet een erg mooie) en tegen de muur een echte limonaia (een plek waar citroenbomen overwinteren). In het Italiaans is ‘limone’ ‘citroen’, vandaar de naam ‘limonaia’.

Het weggetje met diepe geul vol klotsend water is niet bij het kasteel, maar ergens onderweg. Ik ben altijd onder de indruk van de hoeveelheid water die van heuvels af komt. Uiteindelijk moet het allemaal ergens worden afgevoerd, maar als het teveel tegelijkertijd is, geeft het vaak problemen.

Ik heb ook mijn eerste selfie (duo-ie) gemaakt om te laten zien dat we nat waren. Daarna zijn we nog veel natter geworden. Ik draag overigens als het regent vaak een pet zodat mijn bril niet nat wordt. Super handig.

Comments (4) on "Regen …"

 1. Leuk woord limonaia. Dat doet ook denken aan limonade.
  Het franse woord is een “orangerie”. Ook een mooi woord.
  Die potten met de citrusplanten zijn erg groot en zwaar.
  Ik heb een keer een heel oud systeem gezien waar ze die mee verplaatsten.
  Erg handig.

 2. Il limone ha un gusto acido. *trots*
  Leuk sfeerplaatje van jullie in de regen. Maar een kasteel is altijd mooi.
  Overigens wil ik best ruilen, hoor. Het sneeuwt hier. Bah!

 3. Hier heeft het ook enorm veel geregend de laatste tijd. De bospaden werden zwaar te lopen modderpaden. Zeker als er dan nog een grote groep “stoere” kerels ( net hele kleine kinderen..) met hun Jeeps door gaan crossen, zoals we moesten ervaren tijdens één van onze wandelingen!
  In het weekend is het gaan sneeuwen en dat levert natuurlijk romantische plaatjes op! Ook is de temperatuur nu gedaald tot -7 overdag : dikke truien/mutsen weer. Mooi!

 4. Hier ook veel regen. Zat ik ook niet op te wachten maar we moeten het ermee doen. Wij wonen ook wat hoger en dan zie je idd hele waterstromen de wegen opkomen. Denk dat ik in de toekomst een four wheel drive ga aanschaffen. Handig die pet om je bril mee te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top