Posted in: Toscane, Wijn en olijfolie

Wat foto’s uit Toscane

Afgelopen weekend was prachtig weer. Toch zijn er al velen met de olijfpluk begonnen. Elk jaar lijkt dat vroeger van start te gaan. Sommigen vinden de olie lekkerder op die manier, anderen zweren bij plukken vanaf november en nog weer anderen plukken zo vroeg omdat de olijfvlieg anders nog meer olijven kapot maakt. Ook dit jaar geeft ‘la mosca’ veel overlast, helaas.

Maar … het was mooi weer!

Een schitterende vlindervlinder-schuim-paddestoel-zonsondergang1

Een kleurige zwam op een notenboom (die inmiddels bijna dood is)
vlinder-schuim-paddestoel-zonsondergang2

Een zonsondergang om nog vaak naar terug te verlangen
vlinder-schuim-paddestoel-zonsondergang4

En tot hier hadden alle foto’s wel iets oranje/roods in zich, dus ik zou het eigenlijk hierbij moeten laten, maar … ik zag in het gras vorig weekend een vreemd pakketje schuim. Geen idee wat het is, dus mocht iemand een idee hebben? vlinder-schuim-paddestoel-zonsondergang3

Comments (0) on "Wat foto’s uit Toscane"

  1. Is een schuimciccade. In ieder schuimbelletje zit de nimf van een schuimciccade. Er bestaan allerlei namen voor.

    1. Schuimcicade zijn hier heel veel in het voorjaar. Niet in elk belletje zit een nimf maar in het plukje schuim zit er eentje. Dat schuim is echter wit en heeft kleine belletjes, terwijl dit schuim hier grote bellen had en meer doorzichtig was. Maar wie weet, is het een ander soort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top