Posted in: Bijzondere mensen, Toscane

Overleden …

Alweer twee weken geleden kwamen we bij de boerderij waar we vaak kaas en groente kopen. Toen de eigenares ons zag begon ze te huilen. Haar man was plots overleden, tien dagen ervoor. Een hartstilstand.

Hij is 63 geworden. Een rustige man die graag wilde praten met wie dan ook omdat hij nieuwsgierig was naar alle meningen. Die prachtige nieuwsgierigheid was heel bijzonder. Hij leerde veel en deelde dat wat hij wist met wie het maar horen wilde. Na jaren ploeteren en veel zorgen was het gelukt een biologische boerderij op te zetten, met schapen en groente en wijn (zonder sulfiet). Hij liep vaak gebukt en was wat somber, maar als hij een tijdje had staan praten en luisteren, verdween de somberheid en begonnen zijn ogen te glinsteren. Even geloofde hij, een betere wereld was mogelijk!

Wat zonde dat zo’n man zo vroeg overlijdt. Altijd buiten, altijd aan het werk.

Hier het uitzicht vanaf mijn huis vanochtend.

zon-komt-op-toscane

zon-komt-op-toscane-2

Comments (3) on "Overleden …"

  1. Ik heb weer wat geleerd over schuim en cicaden. Ik luister altijd naar ze s, avonds. Het hoort echt bij het mediterrane leven. De foto”s van de zonsopkomsten-en ondergangen zijn zeer bijzonder. Wat zal je van het uitzicht genieten.
    Vreselijk naar dat de overleden man niet meer met zijn moeizaam verworven boerderij kan meeleven. Wat zal zijn vrouw het moeilijk hebben. Misschien kan zij geluk letterlijk plukken van de vruchten die zij zelf verbouwt en dan aan haar goede man denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top