Posted in: Bijzondere mensen, Italiaans

Stroomstoring

Afgelopen week was er hier een paar uur geen stroom, geen idee wat er aan de hand was.

Ik ging net even zwemmen en toen bleek daar een stroring te zijn. Bij de ingang kreeg ik te horen dat ik beter niet kon gaan zwemmen, want de douches werkten niet. Ik vroeg of het zwembad gewoon open was en dat bleek het geval, dus ging ik mij snel omkleden.

De kleedkamer stond vol met boos-beledigde dames (dat worden dan direct dames in plaats van vrouwen) die het afschuwelijk vonden dat ze niet konden douchen.

Hoe lang woon ik nou al in Italie?  Ik weet het antwoord, sinds 2001, maar toch blijf ik mij verbazen over dit soort onbenullige reacties. Er is een storing en dus werkt er iets niet. Dat kan gebeuren, lijkt mij. Deze vrouwen waren wanhopig, terwijl ze net uit een super gecontroleerd en kraakhelder zwembad komen.

Alsof ze aan een moddergevecht deel hadden genomen!

Een aantal liep hooghartig te beweren dat zij het allemaal wel beter hadden gedaan en voor dit soort situaties echt wel een noodoplossing zouden hebben gehad. Ze liepen al absurde ideeën enthousiast te spuien alsof het allemaal niets kost en de stroom elke week drie keer uitvalt.

Ik vraag mij op dit soort momenten af hoe het mogelijk is dat wij zo onvoorstelbaar zwak zijn geworden dat bij een klein probleempje direct alle alarmbellen al afgaan.

Na een tijdje zwemmen kondigde de badmeester aan dat ik geluk had gehad, want wegens de vele klachten had de directie van het bad besloten niemand meer binnen te laten.

Mijn ergernis was compleet.

Toen ik met zwemmen klaar was, werkte alles weer gewoon.

Comments (3) on "Stroomstoring"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top