Posted in: Fietsen in Toscane, Toscane

Dagje Radicondoli

Met een groepje gingen we zaterdag naar Radicondoli waar een dag was georganiseerd om de schoonheid van het gebied te onderstrepen. Eerst samen lunchen aan lange tafels onder de bomen en daarna een eindje fietsen.

Prachtig gebied, we reden van Montecastello Pisano naar Radicondoli.

Er waren veel schapen met de beroemde (of beruchte) Maremma honden die de kuddes beschermen en menigeen de schrik op het lijf jaagt door flink te blaffen en her en der wat tanden te laten zien. Nog nooit heeft zo’n hond mij aangevallen, maar ze blijven indrukwekkend.

Deze hier op de foto bleef ver weg, keurig opgevoed!

radicondoli-4 radicondoli-5

 
Daarna kwamen we langs een waanzinnig grote villa met schitterende tuin.

radicondoli-2 radicondoli-3

 

Vervolgens reden we omhoog richting Radicondoli en hoewel het overal al rustig was op de weg, vond ik het hier toch wel echt opvallend stil. De verklaring hiervoor kregen we halverwege …

radicondoli-1

Op de terugweg deden we, net voor sluitingstijd, nog wat boodschappen in een klein dorpje. Zo’n typisch winkeltje waar ze van alles en nog wat hebben, met, als moderne klantentrekker, heel groot ‘GASTRONOMIA’ op de luifel geschreven.

Ik vertelde dat ik het leuk zou vinden wat kaas te kopen van één van de vele schapenhoeders die we onderweg hadden gezien, maar ze had geen idee waar ik het over had. Behulpzaam begon ze van elke kaas op het etiket te lezen om te zoeken of er wellicht ook ééntje uit die buurt was. Heel schattig eigenlijk, hoewel het ook wat triest is dat je 4 kazen verkoopt, maar geen idee hebt wat erin zit, wie ze maakt en hoe ze gemaakt zijn.

Toch fijn nog wat boodschappen te hebben (en de kaas was prima)!

Comments (0) on "Dagje Radicondoli"

  1. De Maremmer schapenhond maakte toch wel indruk op mij. Elke keer verbaas ik mij over de dikke vacht, waarmee de soort in de hitte moet werken. Waarschijnlijk is alleen blaffen nog zijn taak, het zullen wel mannetjes zijn. Het droge gras heeft vrijwel dezelfde kleur als de schapen; zij zijn lastig te onderscheiden.
    Wat een vreselijke wegverzakking en een prachtige zeer grote villa.
    Gemakshalve en voor de grap zet ik ze in èèn zin.
    Margaretha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top