Posted in: Wandelen Toscane

Wandelen rondom San Miniato in Toscane

Vandaag, tweede Paasdag hebben we een schitterende wandeling gemaakt deels de Via Francigena volgend. We hadden deze eeuwenoude route helemaal willen volgen tot aan San Miniato, maar op een tweesprong hadden we echt geen idee welke kant op te gaan. We kozen de verkeerde kant, hetgeen perfect uitkwam want de terugweg hebben we wel de Via Francigena gevolgd en zodoende een mooie rondwandeling gemaakt met maar 3 kilometer overlap.

We begonnen in Coiano, dat ligt ten Zuid-Westen van Castelnuovo d’Elsa en ten Zuid-Oosten van San Miniato. We liepen weer eens door schitterend landschap, groene ronde heuvels waar de vruchtbaarheid zo ongeveer vanaf druipt. Toch kwamen we ook hier hier weer erg veel verlaten huizen tegen (en in eentje stikte het van de oude flessen).

Hieronder wat foto’s …

san-miniato-toscane-1

San Miniato met de Alpi Apuane erachter.

san-miniato-toscane-2 san-miniato-toscane-3 san-miniato-toscane-4

De drie foto’s hierboven geven een lente beeld, vrij bedrieglijk want het was koud!

san-miniato-toscane-5 san-miniato-toscane-6 san-miniato-toscane-7

De drie foto’s hierboven zijn details uit San Miniato. Een schitterend dorpje dat nauwelijks bekend is maar werkelijk een bezoek meer dan waard. Mijn foto’s geven geen enkel beeld van San Miniato, maar op internet kun je wel algemene plaatjes van het stadje vinden.

san-miniato-toscane-8Op de terugweg vanuit San Miniato kwamen we langs een hek met hoefijzers erop. Dit zijn er slechts enkelen, het hek hing vol en de omheining ernaast ook. Mochten hoefijzers geluk brengen, dan lijkt dit hek een soort smaakbede! Achter het hek bevindt zich een half afgebouwd huis, dus wie weet …

Comments (0) on "Wandelen rondom San Miniato in Toscane"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top