Posted in: Toscane, Wandelen Toscane

Reliëf geeft leven … korstmos

korstmos-1

korstmos-2

Het lijkt gewoon een plat bord waarop letters staan, maar van dichtbij komen die letters tot leven. Korstmos heet in het Engels ‘Lichen’. Ze leven werkelijk overal. Vaak zie je ze ook op stenen. Daar valt toch bijster weinig voeding uit te halen. Het is dan ook geen plant en heeft niets met ‘mos’ te maken. Ze maken hun eigen voedsel en hebben geen wortels. Het is nogal ingewikkeld wat het wel is, een symbiose … wil je meer weten kijk dan op internet!

Hier wat foto’s van deze prachtig gekleurde mossen op bomen. Dat er iets op bomen groeit is logisch en kortmossen zijn niet de enigen. Het is geen goed teken voor de boom, maar wel kleurig voor de kijker naar die boom. De korstmossen zijn geen parasiet, dus doen geen kwaad, maar je ziet ze bijna altijd op bomen die te dicht bij elkaar staan of niet worden onderhouden (in boomgaarden).

korstmos-op-bomen-1 korstmos-op-bomen-2

Comments (0) on "Reliëf geeft leven … korstmos"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top