Posted in: Appartement opknappen

Eindelijk een punt voor de loodgieter

De status van de loodgieter was flink gedaald na al het werk dat we hadden laten doen. Hij is ook nog steeds niet helemaal klaar. Hij is loodgieter en elektricien in één en het elektrische deel is nog niet helemaal af. 

Elke keer belooft hij het af te maken en elke keer komt er iets tussen. Dan hou je bij mij, na 6 maanden, weinig punten over.

Tot het Ferragosto was, een belangrijke feestdag in Italie op 15 augustus. In het dorpje is bijna iedereen op vakantie en veel winkels zijn dicht. De week rondom Ferragosto moet je altijd hopen geen problemen te hebben omdat echt iedereen weg is (auto repareren lukt niet, elektriciens zijn er niet, loodgieters liggen op het strand, bakkers zijn gaan wandelen in de Alpen). 

Zondagochtend klaagde onze benedenbuurman dat er water van ons balkon op het zijne liep, of we niet snel op konden houden met wat we ook maar deden.

Oeps … wij deden helemaal niets! 

Inspectie leerde ons dat onze afvoer ineens op het terras uitkwam. We hebben de buurman maar niet ingelicht over de aard van de lekkage …

We belden onze loodgieter die prompt opnam en anderhalf uur later stond hij voor de deur. Zuchtend en zwetend maakte hij het probleem in orde. Waarom hij niet op vakantie was? Een duidelijk antwoord bleef uit, hij mompelde iets over veel te veel achterstallig werk en inderdaad wist ik daar van.

Heeft hij toch nog een punt verdiend, na een half jaar ergernis. En dan nu maar weer met nieuwe moed af en toe bellen of hij zijn werk af komt maken … hij komt na augustus, want wist mij te vertellen dat hij nu vakantie heeft. Daar ben ik maar niet op in gegaan.

 

Comments (3) on "Eindelijk een punt voor de loodgieter"

  1. Ha, ha, raad eens op wie wij zitten te wachten? De electicien. Die overigens nog nooit en punt heeft laten liggen bij ons. We maakten de afspraak voor vanmorgen negen uur al meer dan twee weken geleden. Dat hij dat is vergeten beschouwen we maar als gewoon Italiaans. App’s en sms-jes worden tot op heden niet beantwoord. Hij zal wel op het strand liggen… Wij wachten niet langer en gaan naar de weekmarkt van Gubbio

  2. Ik ben zelfstandig loodgieter/installateur dus ZZP,er ben in bezit van InstallQ gas erkenning en water erkenning, ook in bezit van Co certificering, ervaring van af mijn denst tijd, ben bijna met pensioen maar stop nog niet.
    eigenlijk zou ik naar Italie willen verhuizen en daar nog aantal jaar door werken paar dagen p/w heb 47 jaar ervaring in Nederland.
    Zo lees ik dat er vraag is naar loodgieters /installateurs maar dat ze niet op komen draven of het werk niet afmaken.
    Denk dat ik als Nederlander met een door dou mentaliteit toch wel een kans zou maken.
    Nou ben aan,t zoeken geweest voor een facature als freelancer in Italie, das nog niet simpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top