Posted in: Algemeen

Regenmeter

Wij hebben sinds mei een prachtig systeem dat de temperatuur meet en bijhoudt en ook hoeveel regen er valt. Je krijgt alles in eenvoudige diagrammen te zien.

Super. Ik was er erg blij mee. Tot een paar weken geleden een zware onweersbui voorbij kwam en de stroom uitviel. Dat gebeurt hier bijna altijd tijdens een onweersbui. 

Tijdens een onweersbui valt er echter ook vaak veel regen in korte tijd. Helaas echter meet ons systeem niets als er geen wifi is en zonder stroom is die er uiteraard niet.

Het systeem komt uit Frankrijk. Blijkbaar hebben ze het daar beter voor elkaar met de stroomvoorziening?

Misschien moet ik dan toch ook een ouderwets systeem erbij nemen, met een pijpje waarin de regen wordt opgevangen en aan de zijkant kun je lezen hoeveel regen er is gevallen. Enige probleem … ik ken mezelf en weet dat ik niet elke keer op ga schrijven hoeveel regen er is gevallen, laat staan het in een prachtig staafdiagram op te slaan.

We houden het dus maar op de gebrekkige informatie van ons super geavanceerde systeem!

Comments (4) on "Regenmeter"

  1. In Frankrijk valt ook de stroom vaak uit bij onweer. Dus dat zou bij ons niet beter
    werken. Hier heeft iedereen een regenmeter zoals jij die beschrijft. Die hebben wij ook gehad.
    Maar je moet alles opschrijven en ook dat ding elke keer legen. Je hebt in de zomer ook nog eens veel verdamping, dus bij ons was dat nooit erg juist. Wij hebben vrienden in de buurt die dat allemaal precies bijhouden. Dus over het algemeen weten we hoeveel regen er gevallen is.

  2. Sorry, maar ik vind dit een hilarisch verhaal. Het komt er dus op neer dat die regenmeter alleen werkt als het goed weer is. Niet bij onweer als het flink regent. Toch maar zo’n simpel metertje kopen dat hier in Nederland gebruikelijk is en dat je midden in de tuin neerzet en één keer per dag leegt als het geregend heeft en daarna keurig in een schriftje bijhoudt zonder ongetwijfeld interessante staafdiagrammen 😂😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top