Posted in: Appartement opknappen, Bureaucratie

Bijna klaar

Het is niet te geloven … maar het huis is bijna klaar.

Morgen wordt de trap geplaatst en kunnen daarna de steigers weggehaald worden. Momenteel wordt de elektriciteit aangelegd. De loodgieter heeft alles al gedaan.

We hebben prachtige zonnepanelen, maar helaas kunnen die voorlopig niet werken omdat de Elektriciteitsmaatschappij ENEL wegens Covid alleen hoognodig werk doet. Dat kreeg ik net te horen. Ze zijn 4 maanden achter met het installeren van de meters voor zonnepanelen, maar houden vast aan Covid om maar vooral de zonnepanelen niet aan te hoeven sluiten op hun net.

Als je iets bouwt ben je verplicht zonnepanelen op je dak te leggen. Prima natuurlijk, maar die panelen liggen er nu sinds februari en blijven voorlopig niets opleveren. Op z’n minst is dat irritant.

Een ander probleem is het linoleum. Dat zou een mooie egale vloer moeten zijn, maar ze hebben de rollen aan elkaar gelast en dat is lelijk geworden. Ze hadden naadloos aan moeten sluiten, of met een lasdraad moeten zijn verbonden die zo goed als onzichtbaar zou zijn. Dat is niet gelukt. Het bedrijf houdt vol dat ze ons goed hebben ingelicht. Ik blijf erbij dat ik nog nooit zo’n lelijke linoleum vloer heb gezien en dat als dit de norm is, ze de plaatjes op alle brochures en websites hoognodig moeten aanpassen. Uitzichtloze discussie, maar ze zijn nog niet van mij af.

Verder gaat alles goed gelukkig.

Maandag komt er een grote tank voor het regenwater, onder de grond. Om die tank te plaatsen moet het droog zijn omdat de truck anders het terrein niet op kan rijden om de tank exact op de juiste plek te laten zakken. De tank is van cement en kan 20000 liter water bevatten. Helaas regent het elke dag en zijn de voorspellingen niet erg stabiel. De man van de graafmachine komt zaterdag om het gat te graven, maar mocht de tank maandag niet komen dan is dat een probleem omdat het gevaarlijk is een 4 meter diep gat te hebben. Daarnaast storten na een tijdje de wanden in en wordt het een zootje. We beslissen morgenmiddag wat we doen.

Wat foto’s …

Comments (5) on "Bijna klaar"

  1. Nou! Het ziet er veel belovend uit. Behalve dat linoleum dan. Grrr! Ik hoop dat het gelukt is met de tent. Maar waar is dat net voor? Trampoline springen?

  2. Goed , dat het opschiet.
    Kun je toch verhuizen , zelfs zonder dat de zonnepanelen aangesloten zijn ?
    Of heb je dan helemaal geen elektriciteit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top