Posted in: Algemeen

Wij in Nederland …

Hier ben ik niet zo trots op … Ik schijn heel regelmatig te zeggen, tegen de Italianen rondom mij: ‘Wij in Nederland doen dingen zo en zo, of hebben dit en dat’. Ik had het helemaal niet door, maar nu ik dat zie, valt het me elke keer dat ik het zeg op. En dat is idioot vaak.

Niet zo best om de hele tijd te vergelijken, maar ik doe dat dus.

Het geeft wel duidelijk aan dat ik mij echt anders dan ‘Italiaans’ voel (als dat al een gevoel kan zijn, want wat is ‘Italiaans’ dan?).

Het ergste eraan is dat ik blijkbaar dus vind dat ‘wij in Nederland’ de dingen beter doen. Ik kan mij duidelijk beter vinden in mijn eigen cultuur dan in de Italiaanse.

Nu is dat heel normaal. Als je buiten je eigen cultuur gaat wonen, ga je meer aan die ‘oude’ cultuur hechten en wordt het allemaal mooier dan het in werkelijkheid is. Ik zie de negatieve aspecten van Nederland (of de Nederlandse cultuur) niet want ik heb er nooit mee te maken. Hoezo negatieve aspecten? Is er dan iets mis met hoe we de dingen in Nederland doen?

Ik ben dus heel normaal … valt dat even tegen!

Comments (0) on "Wij in Nederland …"

 1. Als je Nederland echt zo geweldig zou vinden dan zou je daar toch niet wonen? Geloof me, als je weer in nederland bent zie je weer heel snel waarom Italie zo geweldig is, alleen al de aandacht voor kwaliteit en cultuur i.pv. altijd alleen maar goedkoop. Er schijnen overigens leuke boeken te zijn over mensen die op kinderleeftijd zijn geemigreerd en altijd 2 culturen met zich meedragen (zie de titel even niet, vogens mij via site Saskia Zimmerman). Misschien komt het vergelijken ook juist door het bloggen voor nederlanders?

  1. Inderdaad! Waar het om gaat is dat je makkelijker iets ophemelt als je er ver weg van bent. Zo gaat dat met veel dingen!
   Geen idee of het bloggen er iets mee te maken heeft, maar wie weet!

 2. Je houdt me een spiegel voor, Willemijn.
  Ik doe dat namelijk ook, en misschien ook wel een beetje tè vaak.
  Maar ik aarzel ook niet om mijn Italiaanse vrienden te vertellen over de negatieve kanten van Nederland, en dat doet ze zichtbaar goed want in de regel hebben zij een vrij hoge dunk van ons volkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top