Posted in: Algemeen

Vanaf vandaag echt hier bloggen

Mijn goede voornemen …

Na jaren heel actief mijn blog voor Villa in Umbria te hebben bijgehouden (8,5 jaar) is daar de laatste maanden flink de klad in gekomen. Vanaf vandaag is die oude blog overgenomen door Saskia en Sylvia en kan ik dus officieel deze nieuwe blog gaan schrijven over het leven in Italie. Ik heb een behoorlijk aantal anekdotes uit de afgelopen maanden die de moeite van het vermelden waard zijn. Ik zal deze ‘op papier’ gaan zetten. (nog een voornemen!)

Ik woon deels in Toscane en deels in Umbrie. In Toscane ben ik een appartement aan het opknappen waar ik (begin september nog) dacht er half november wel te kunnen gaan wonen, maar waarschijnlijk wordt het over een maand of wellicht nog later. Het valt niet mee de vaart erin te krijgen en, zodra die er af en toe in zit, erin te houden.

Een beetje overal en nergens wonen is bijster vermoeiend. Ik ben het spoor kwijt waar ik bepaalde dingen heb laten liggen en heb geen tijd voor gezellige avonden met vrienden. De een of twee avonden in de week die ik thuis in Umbrie ben, ben ik druk met bijwerken en daarnaast ben ik bekaf en kan het niet opbrengen ’s avonds de deur nog uit te gaan.

In Florence (dat klinkt heel romantisch, maar ik verblijf daar in een buitenwijk en kan iedereen vertellen dat daar niets, maar dan ook niets!, moois aan is) slaap ik minder goed omdat er een druk kruispunt zo ongeveer naast mijn hoofdkussen ligt. Het begint langzaamaan te wennen, maar 12 jaar totale rust hier op mijn prive heuvel in Umbrie heeft mij danig verwend. Ik ben nog geen enkele keer naar het centrum van Florence gegaan. Geen tijd. Zodra ik ben gesetteld … en jawel … daar hebben we nòg een voornemen.

Een appartement opknappen in het dorpje Montespertoli, een half uurtje van Florence, is ook een grotere uitdaging dan we eerst dachten. Het kost bergen tijd, maar ik heb er wel plezier aan omdat het echt mooi gaat worden. Daarvan is nog niets te zien overigens, maar ik twijfel er geen moment aan dat het goed gaat komen.

Zo, dat was een korte zakelijke update. Binnenkort meer …! Echt waar!

Comments (0) on "Vanaf vandaag echt hier bloggen"

  1. Oh, wat herkenbaar. In de tijd dat ik half in Breda en half in Amsterdam woonde, wist ik soms niet waar ik was als ik wakker werd. Maar natuurlijk komt het goed!

  2. Hoi Willemijn, altijd je belevenissen in Umbrië gevolgd, was wel benieuwd waar je in Toscane ging wonen. Nu zie ik dat je in Montespertoli zit wat grappig wij hebben 1 jaar in Mela vakantie gevierd (Podere Dell’Anselmo) dit ligt iets noordelijker van Montespertoli. Heel veel geluk en gezondheid toegewenst in Toscane. Groet Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top