Posted in: Algemeen

Ongelukje …

Zaterdagochtend stond mijn vriend zich te scheren. Hij keek zoals altijd uit het badkamerraampje. Na een tijdje zei hij ‘er is iets vreselijks gebeurd’. Ik kwam ook kijken en wat bleek … onze ingang was totaal verwoest.

Er stonden de dag ervoor twee zuilen met aan elke zuil een zwaar ijzeren hek. Die staan altijd open. De ijzeren hekken lagen scheef en de twee zuilen waren er niet meer. De ene was omgevallen en de andere was in drie stukken verdeeld. Het middelste stuk lag meters verderop.

Ik belde de politie. Ze hadden geen meldingen van een ongeval en waren nergens bijgeroepen die nacht. Er kon niemand langskomen want de politieauto’s waren allemaal ingezet bij het stadion. Gouden tip voor dieven … sla je slag tijdens een lokale belangrijke voetbalwedstrijd!

Ik belde de gemeentepolitie maar die wilden ook niet komen. Ga eerst maar aangifte doen bij de politie …

We zijn dus met de foto’s naar het politiebureau gereden, waar de agent zo ongeveer van zijn stoel viel en direct de gemeentepolitie belde zodat zij urgent iemand zouden sturen. We reden terug naar huis en na een uurtje kwamen er drie dames. Ik heb de gemeentepolitie niet zo hoog zitten, maar één van deze dames was zeer kordaat en zette direct een circuit in werking om op te kunnen sporen wie de dader was.

Ze deden nauwkeurig onderzoek en namen een grote tas met stukjes auto mee.

Wij zijn daarna nog uren bezig geweest andere stukjes auto op te rapen, allemaal plastic, overal! Het kost uiteraard veel tijd en nog meer tijd kost het om aan alle buren die uiteraard langsrijden het hele verhaal uit te leggen. Op zich is het wel weer goed voor de verhoudingen, want we hebben het hele weekend uitgebreid met iedereen gepraat.

Het losse blok op de foto rechts, komt van de zuil aan de andere kant van de ingang. Zo’n tien meter verderop ongeveer. Het blok weegt honderden kilo’s.

Het is een wonder dat de bestuurder zich niet ernstig heeft bezeerd.

De auto kon zeker niet meer rijden na deze klappen, dus die is weggesleept. Dit alles in de nacht en zonder ons iets te laten weten. Nou blijkt dat de sleepdienst niet verplicht is te melden dat er een ernstig ongeluk is gebeurd, met schade. Ook een vreemde regel volgens mij, maar er zal wel een reden voor zijn.

Gisteren werd ik door één van de politieagentes gebeld, vanaf haar huis nummer (ze vroeg mij dus als eerste om dit nummer nooit te gebruiken). Ze wilde alleen even laten weten dat ze erachter waren gekomen wie de schade heeft aangericht. Deze week laten ze mij officieel meer weten.

Hier een foto van hoe het was (kan alleen een foto met tractor vinden …) en hoe het nu is:

Comments (11) on "Ongelukje …"

  1. Ongelofelijk wat een toestand! Dat iemand zich nog uit de voeten heeft kunnen maken na zo’n ravage te hebben aangericht! Het wordt wel bijna een ‘whodunnit’ op deze manier… 🤣.
    Hopelijk heeft hij/zij een goede verzekering 😉.

  2. Tjemig, wat een akelig verhaal, wat zullen jullie met ongeloof hebben staan kijken naar die ravage!
    Maar dat ze zo snel al achter de dader zijn gekomen, is wel een teken dat de politie accuraat bezig geweest…. had ik niet direct verwacht.
    Hopelijk wordt de schade hersteld (en hopelijk sneller dan ik verwacht … 😇)

  3. Tjonge, dat moet een enorme klap geweest zijn. Bizar dat niemand gewond is geraakt (denk ik dan) en plaats van delict heeft verlaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top