Posted in: Moestuin Toscane

Kattenbak

Mijn moestuin wordt door de katten van de buren als kattenbak gebruikt.

Nou was ik al veel te laat met zaaien en dus zijn de meeste planten nog wat klein voor de tijd van het jaar, maar de katten maken dat weinige dat ik heb, helemaal kapot. Ze graven kuiltjes en nemen mee wat ze tegen komen.

De buren hebben nogal wat katten en ik weet niet hoe ik ze uit de tuin kan houden. Dit is de tuin voor mijn huis, dus omheinen is niet mogelijk (of in elk geval wordt dat erg vervelend en lelijk voor ons). In plaats van een bloementuin hebben we een moestuin met verder kruiden en wat bloemen.

Afgezien van katten hebben we verder slakken en rupsen die ook vol overgave opeten wat ze kunnen. Deze diertjes kan ik echt beter onder controle houden dan de katten.

Comments (6) on "Kattenbak"

 1. Hoi Willemijn,
  katten houden van onbedekte grond, dus een moestuin met kleine plantjes is heel aantrekkelijk.
  je kan takjes neerleggen of stokjes rondom je planten zetten, zodat ze er niet bij kunnen.
  wie weet helpt het!

 2. Nou ik heb er wel een oplossing voor.
  Maar die is onomkeerbaar.
  Dus ik denk niet dat jij dat wilt.
  Ik gooi wel eens kleine steentjes naar ze,
  daar gaan ze niet dood van en het duurt een tijdje voor
  ze terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top