Posted in: Algemeen

Burgerinitiatief voor schonere landbouw

Normaal schrijf ik over dingetjes hier in Italie en nauwelijks iets dat met politiek te maken heeft. Nu echter is er een burgerinitiatief dat mij interesseert en waar ik al tijden geleden voor heb getekend. Echter ze hebben niet genoeg bekendheid weten te krijgen om ruim 1 miljoen handtekeningen te verzamelen in heel Europa. Ze zijn er bijna!

Dit schrijven ze zelf:

Met dit Europees Burger Initiatief roepen we de Europese Commissie op om een landbouwmodel te ondersteunen waarmee boeren en biodiversiteit in harmonie kunnen gedijen.

Aan het einde van de dag van 30 september moeten de handtekeningen binnen zijn. Die worden daarna geverifieerd. Niet alle handtekeningen worden geldig verklaard. Vandaar dat het belangrijk is ruim 15% meer handtekeningen te verzamelen dan die 1 miljoen die nodig zijn, om toch met 1 miljoen geldige handtekeningen over te blijven.

https://bijenstichting.nl/SaveBeesandFarmers/

Hierboven kun je er meer over lezen en tekenen als je eens bent met het idee dat we een schonere landbouw willen, die beter is voor insecten en boeren (en alles dat leeft eigenlijk). Uiteraard graag delen met familie en vrienden!

Comment (1) on "Burgerinitiatief voor schonere landbouw"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top