Posted in: Wandelen Toscane, Wijn en olijfolie

Kinderarbeid?

Ik liep langs een wijngaard hier in de buurt. Ik hoorde dat er gesnoeid werd. Inmiddels snoeit iedereen hier met een elektrische snoeischaar en die kun je van verre horen.

Gek genoeg stond er voor die wijngaard een crossmotor voor een kind, zo’n hele kleine.

Het is op de foto niet goed te zien, maar als je weet dat de palen van de wijngaard nog geen twee meter hoog zijn, dan zie je hoe klein deze crossmotor is. Daar past echt geen volwassen persoon op.

Kinderen snoeien over het algemeen geen wijngaarden. Kinderen helpen ook hun vaders nooit in de wijngaarden. Een auto of ander vervoermiddel voor een volwassen persoon ontbrak. Dat zijn van die kleine mysteries … Totaal irrelevant, maar als ik daar zo langsloop, dan word ik nieuwsgierig. Maar een antwoord heb ik niet kunnen vinden!

Comments (5) on "Kinderarbeid?"

  1. Denk toch dat een volwassen persoon bezig was. Wellicht dat de motor toch van hem/haar was of toevallig daar, totaal niet gerelateerd, daar geparkeerd stond

  2. De kinderen helpen bij ons wel mee en niet alleen hun vader in de wijngaard maar ook hun moeder. Hier werken er veel vrouwen in de wijngaarden ook om te snoeien.
    De kinderen gaan daar natuurlijk niet alleen naar toe. Dus inderdaad raar die kindermotor alleen. Misschien is die wel gestolen en hebben de dieven hem daar achtergelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top