Posted in: Appartement opknappen

Naar het Zuiden of niet?

We hebben een zonnepaneel voor warm water laten installeren. Het paneel werd vrijdag eindelijk (na 3 maanden) geïnstalleerd. Op ons platte dak.

Zaterdagochtend kreeg ik twijfels welke kant het paneel eigenlijk op stond. We maakten er grappen over, dat de groep klunzen die hier alles hebben gedaan, het paneel naar de verkeerde kant hadden gezet.

Toen we gingen kijken, bleek dat het paneel schitterend zicht had op de zonsondergang. Werkelijk een romantisch paneel!

Vanochtend kwamen ze de installatie voltooien en kwam er, zoals altijd, een enorme discussie op gang. De loodgieter houdt vol dat dit de juiste richting is. Ik heb de makers van het paneel gebeld en die bevestigen dat het paneel, voor de beste resultaten, naar het Zuiden moet kijken. De loodgieter heeft met iemand anders van hetzelfde bedrijf gebeld en die zeggen dat Zuid-Westen ook prima is. Ik heb aangedrongen ook met die persoon te spreken en toen dat eindelijk lukte, vertelde die persoon mij dat hij niet kon zeggen wat in onze situatie beter was, maar dat ze altijd, normaal gesproken, aanraden het paneel richting het Zuiden te plaatsen.

Of de beste man dat even duidelijk tegen (zijn klant) de loodgieter kon vertellen.

Nee nee, dat kon niet want ze konden ons specifieke geval niet beoordelen en onze loodgieter had zeker goede redenen om het paneel naar het Westen te plaatsen. Ik vroeg de loodgieter naar zijn reden en die was dat hij dat altijd zo deed. Een volstrekt verkeerde reden in mijn optiek. Dus hield ik vol dat het paneel moet worden gedraaid.

Wat een gedoe! Maar … na een hele ochtend ellende gaan ze nu de richting aanpassen. Geheel tegen hun wil en ze zijn ervan overtuigd dat ik spijt ga krijgen. Maar ze doen het omdat ik zo vasthoudend ben.

Nu nog maar kijken wanneer, want het is niet zo eenvoudig.

En zo gaat het maar door. De lijst met dingen die moeten worden afgemaakt wordt elke week langer in plaats van korter.

 

 

Comments (0) on "Naar het Zuiden of niet?"

  1. Je blijft ermee lachen met die bouwvakkers/loodieters.
   Je kunt natuurlijk altijd een ander nemen
   Zo zou ’t huis wat wij gekocht hebben af zijn binnen 6 maanden, duurde slechts 2 jaar.
   3 verschillende loodgieters gehad op ’t laatst eindelijk iemand die iets van de regelgeving begreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top