Posted in: Algemeen

Alarm

Na de inbraak van een tijdje geleden besloten we uiteraard dat we een alarmsysteem moesten laten installeren.

Eerst kwam er een vriendelijke meneer kijken die ons op alle mogelijke manieren probeerde bang te maken voor van alles en nog wat en zijn prijsopgaaf werd nogal hoog.

We lieten het daarna een tijdje rusten, want we waren niet onder de indruk van alle praatjes. Toen werd er in de buurt ingebroken, een paar huizen verderop. Dat zette ons weer in beweging en zo kwamen we uit bij een ander bedrijf. Die kwamen met een oplossing die ons wel iets leek. Sensoren op deuren en ramen die al bij een kleine beweging het alarm af doen gaan, dus hopelijk worden ramen en deuren daarna met rust gelaten en niet helemaal kapot gemaakt … (maar dat is zeer de vraag).

Ze hebben ook videocamera’s die met ‘Intelligenza Artificiale’ onderscheid kunnen maken tussen mensen en dieren, tenzij er en beer of wild zwijn langs komt, maar dat is vrij onwaarschijnlijk.

Nu is alles al een tijdje geïnstalleerd en laat ik regelmatig per ongeluk het alarm afgaan. Elke keer schrik ik mij een ongeluk, maar dat is snel voorbij zodra de herrie stopt.

Een paar nachten geleden ging het alarm echt af. We spongen uit bed en zochten een zaklamp om te kijken wie er was of wat er was. Niets te zien uiteraard! Deze schrik ging helaas uren niet voorbij!

Ik herinnerde mij dat de videocamera’s alles registreren. Dat was eerst nog een probleem, want die dingen maken 24 uur per dag opnames en dat wil ik niet. Blijk ik de enige klant van hen te zijn die dat niet wil! Ik viel van mijn stoel van verbazing. Overal waar camera’s hangen vinden mensen het prima dat ze de hele dag filmen en dat wordt allemaal opgeslagen en met een app kun je er gewoon naar kijken.

Nou, de rest doet wat ie wil, maar ik wil dat dus echt niet! De camera’s mogen alleen registreren als het alarm aanstaat. Dat hebben de alarmmensen zo ingesteld, onder flink gemor omdat het geen standaard optie was. Ze hebben er dus extra werk aan gehad en dat werd niet op prijs gesteld.

Die nacht dat het alarm afging (twee uur ’s nachts) kon ik dus terugkijken wie er was geweest. Nou, die super intelligente camera’s hadden een kat gezien en vonden dat blijkbaar erg bedreigend. Een hele normale kat, één van de katten van de buren. Toen de sirene begon te loeien sprong het arme beest zo ongeveer een meter in de lucht van schrik en rende weg.

Tot dusverre de staat van de technologie op AI gebied … er moet nog het één en ander worden bijgesteld en van enige intelligentie is duidelijk geen sprake.

Comments (2) on "Alarm"

  1. Wow! Hopen dat de katten uit de buurt van jullie huis blijven nu. Anders kun je je lol op. Lijkt mij overigens wel zo handig dat er alleen gefilmd wordt, als het alarm aan staat. Anders moet je de hele film afkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top