Posted in: Uncategorized

Freccia Rossa – snelle trein

Gisteren ging ik met de trein ‘Freccia Rossa’ van Florence naar Milaan. Freccia Rossa betekent ‘Rode Pijl’. Raad maar waarom.
In 1 uur en veertig minuten sta je vanuit het centrum van Florence in het centrum van Milaan.
Werkelijk fantastisch. De treinen kunnen een snelheid van 300 km/uur halen.

Ik moest mijn paspoort verlengen. Jammer dat dat maar op weinig plekken in Italie kan, maar ik besloot er een uitstapje van te maken.

In Milaan regende het en ik was, nogal dom, met mijn zomerkleren uit Florence vertrokken. Geen moment bij stilgestaan dat het in Milaan wel ‘ns tien graden kouder zou kunnen zijn.

Ik besloot dus, na koud en nat een tijdje door Milaan gelopen te hebben, ‘ns te kijken of mijn treinticket niet verzet zou kunnen worden. Dat bleek geen enkel probleem en kosteloos.

Overigens had ik mijn ticket online gekocht en kreeg een sms van Trenitalia, mijn ticket. Ook al zo heerlijk makkelijk en nog beter voor milieu ook.

In de trein merk je totaal niet dat je zo snel gaat. Niets schommelt of maakt lawaai. Er is wifi internet en je kunt er telefoons en computers opladen.

De prijs voor op en neer Firenze Milano was nog geen 70 euro, alles inclusief. Als je alleen rijdt kan dat met een auto niet uit en vliegen staat in geen vergelijk met deze trein. Dit is sneller en makkelijker.

Kortom, mocht je lange afstanden in Italie af moeten leggen, zoek naar de Freccia Rossa!

frecciarossa-snelle-trein-italie

Foto van de Ferrovie dello Stato

Comments (0) on "Freccia Rossa – snelle trein"

  1. We hebben een soortgelijke positieve ervaring, met de Rode Pijl naar Napels geweest, in een uur van Rome naar Napels. Ze kunnen het best die Italianen maar in NL is de frustratie rondom de Fira nog niet over (terecht overigens).

  2. Wij rijden van Modena Sud naar de rondweg bij Milaan in ongeveer 2 uur. In die tijd raast de Freccia Rossa zeker 4 keer langs de autostrada, passeert een zeer modern futuristisch bouwwerk halverwege. Jammer dat dit in Nederland maar niet wil lukken. Dagelijks rijden wij door het Groene Hart van Ned. en komen een of andere Fyra trein tegen die met een slakkegang rijdt. Van Den Haag naar Brussel/Parijs rijdt gewoon weer de TGV.

    1. Ik geloof, tenminste dat heb ik ooit eens gelezen, dat de treinen in Nederland niet echt hard mogen rijden vanwege de onstabiele (waterige) bodemgesteldheid, vooral in het westen van Nederland.
      Hier in Italië met zijn rotsachtige bodem is dat geen probleem.

  3. Handig zo’n snelle trein. Ik ben trouwens best tevreden over ‘onze’ (Italiaans) Fyra. In 50 minuten van Amsterdam naar Breda! Als-ie rijdt… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top