Posted in: Algemeen

Bio Diretta rechtstreeks bij de (bio) boer kopen in Italie

logo-enIk ben de laatste tijd bezig geweest met het maken van een nieuwe website. Een website die het eenvoudig moet maken om een bio-boer te vinden met (online) winkel.

www.biodiretta.com

Momenteel is het geconcentreerd op Italie. Ik hoop de komende maanden wat aandacht voor de website te krijgen zodat meer Italiaanse bioboeren zich aanmelden en de website echt vol komt te staan met goede adressen. Ondertussen ga ik door met boeren toevoegen en de website onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen. Mocht het van de grond gaan komen dan wil ik graag doorgaan met andere landen, maar eerst maar kijken of het in Italie gaat lukken.

logo-itMij wordt meestal gevraagd wat ik hieraan verdien? Niets. Ik mis al jaren een website zoals deze die gratis is voor iedereen en open voor elk bedrijf dat biologische producten maakt. Dat is de enige manier om echt een compleet beeld te kunnen krijgen waar dus iedereen iets aan gaat hebben.

Waarom ik het dan doe? Ik wil graag mijn (heel kleine steentje) bijdragen aan een wereld waarin boeren beter verdienen aan hun werk, waarin consumenten leren begrijpen wat er allemaal bij komt kijken om goede voeding te produceren voor mens en natuur, en waarin de supermarkten minder te zeggen krijgen over wat wij eten en voor welke prijs.

Daarnaast was het maken van de website een goede oefening. Ik heb uren zitten puzzelen. Ehm … … dagen!

Commentaar (ook opbouwend negatief) is uiteraard van harte welkom. De website is inmiddels live, maar er moet nog her en der wat worden verbeterd en aangepast.

vendita-diretta-toscana

Comments (0) on "Bio Diretta rechtstreeks bij de (bio) boer kopen in Italie"

 1. Super Willemijn!

  Dat is enorm handig die kaartjes.

  Hier om de hoek is nog de appelen boer waar ik altijd ga, die heeft ook in de zomer zomerfruit en verkoopt groente uit de moestuin. In Vernazzano is al jarenlang een km 0. Berelli heten die, als ik me niet vergis.

  Als me zo nog wat te binnen schiet, zal ik het melden.

 2. Wat een fantastische actie. Ik vind de website er mooi uit zien. Ik weet niet of ’t mogelijk is dat je bij de eerste klik al iets meer info hebt maar wellicht juist goed dat je daarna eerst meer info krijgt en vervolgens naar de website kan. Wat heb je er al veel boeren op staan! Ik neem aan dat je voor voobeelden ook hebt gekeken naar bewustbiologisch.nl en lekkerbiologisch.nl, er zijn nog mooie suggesties te vinden maar op vrijwillige basis gaat dat wellicht wat ver.

  1. Dank Yvonne! Ik heb niet gekeken naar anderen maar vooral bedacht wat mij handig leek en vervolgens gezocht naar een goedkope manier om dat te kunnen maken, met her en der concessies …

 3. Ik loop een beetje achter met reageren, maar nu ga ik gauw je website bezoeken.
  Wat een geweldig goed initiatief.
  Misschien weet ik hier wel een of meer agricoltori die mee willen doen. Ik zal mijn gedachten er eens over laten gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top